Hirdetések

A rétsági rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 éves férfit, aki autóbuszokat és személygépkocsikat rongált meg az elsődleges szakvélemény alapján 1.720.000 forint értékben.

A 27 éves férfi 2023. augusztus 29-én este Romhány belterületén szórakozott, amikor az éjszakai órákban elsétált a településen található autóbusz parkolóba. Két jármű ajtóüvegét betörte és az egyikből egy mobiltelefont, illetve a tolatókamera kijelzőjét ellopta. A másik buszban a pénztárkazettát kísérelte meg felfeszíteni, azonban nem járt sikerrel, így onnan értékek nélkül távozott. A férfi a rongálással 1,1 millió forint kárt okozott.

A buszok feltörése közben mindkét keze megsérült és vérezni kezdett, amin feldühödött és úgy döntött, hogy a benne felgyűlt feszültséget a környéken lévő személygépkocsikon tölti le. A férfi az utcán parkoló gépkocsikból ötnek betörte a szélvédőjét és haza sétált. Cselekményével összesen 620.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a romhányi lakost elfogták, és az ellopott mobiltelefont tőle lefoglalták. A hatóság tagjai az előállított férfit lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett, majd őt a rendőrök őrizetbe vették.