Hirdetések

A balassagyarmati rendőrök újabb embercsempészekkel és illegális migránsokkal szemben intézkedtek.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 2023. szeptember 24-én 9 óra 30 perckor Őrhalom külterületén észleltek egy olasz hatósági jelzéssel ellátott kisbuszt, amelyből több személy kiugrott és Szlovákia felé szaladt. A mikrobusz ezt követően Balassagyarmat irányába indult, ahol egy másik járőrpáros megpróbálta intézkedés alá vonni, azonban a sofőr nem állt meg.

A megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább a városban, majd a Mikszáth úton összeütközött egy arra közlekedő személygépkocsival és egy oszlopnak csapódott, amelyet kidöntött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett. A balesetet követően a kisbuszt vezető kiugrott a gépkocsiból és elszaladt, azonban a járőrök és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai Balassagyarmat belterületén megtalálták és elfogták.

Az elfogott 20 éves román állampolgárságú férfit a rendőrök előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Fotók: police.hu