Hirdetések

A járási ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta egy 18 éves lánnyal szemben, aki társaival számos bolti lopást követett el Balassagyarmaton, miközben a bűnügyi felügyelet szabályait is többször megszegte.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság azért folytat nyomozást a lány és társai ellen, mert 2023 január és május között több helyi élelmiszerboltból is loptak, összesen 262.128 forint értékben. Az üzletekből hét alkalommal élelmiszereket, alkoholos termékeket és vegyi árut pakoltak a bevásárlókocsikba és fizetés nélkül próbálták távozni. Cselekményeiket rendszerint észlelték az áruházak alkalmazottai, és feltartóztatták őket.

A gyanúsított ellen folytatólagosan, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás, melyben 2023. május 25. napján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben. A lány azonban a házi őrizet magatartási szabályait folyamatosan megszegte, legalább nyolc alkalommal hagyta el engedély nélkül a számára kijelölt tartózkodási helyet.

Fiatalkorúak letartóztatásnak csak akkor van helye, ha azt a bűncselekmény tárgyi súlya indokolja. Jelen ügyben a sorozatos elkövetés és az enyhébb kényszerintézkedés szabályainak többszöri és súlyos figyelmen kívül hagyása miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.