Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a napokban vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a három elkövetővel szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk,a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, orvvadászat bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 57 és egy 48 éves, Szurdokpüspökiben élő, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves, jobbágyi férfival szemben. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövetők 2023. április 5-ét megelőzően többfajta éles és hatástalanítottként árusított fegyvert, fegyveralkatrészt és lőszereket, valamint számszeríjat szereztek be és tartottak maguknál. A szurdokpüspöki elkövetők a beszerzett fegyvereket átalakították, majd azokat orvvadászatra használták fel az egyikük hétvégi házának telkén kialakított etető- és szóróhelyen, a fegyverekkel és a számszeríjjal elejtett vadak húsát feldolgozták és elfogyasztották, a trófeáikat pedig kipreparálták. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival mindhárom férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd a két szurdokpüspöki lakost őrizetbe vették.

A hatóság tagjai az elkövetőknél az illegális vadászathoz használt eszközöket, továbbá vadhúst és trófeát, gépkarabélyt, géppuskát, pisztolyt, különböző fegyveralkatrészeket, lőszereket, hangtompítókat, szerszámíjat foglaltak le. Az ügyben kirendelt igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy az elkövetőktől lefoglalt fegyverek és tárgyak egy része lőfegyvernek, lőszernek, illetve lőszerelemnek minősül, amelyek tartásához a gyanúsítottak nem rendelkeztek szükséges engedéllyel.

A pásztói nyomozók az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a Pásztói Járási Ügyészség részére.