Hirdetések

Értesülésünk szerint felszámolja Nyugat-nógrádi gyárát a Fitesa Hungary KFT. A vállalkozás egészségügyi termékek összetevőit készítette a város ipari parkjában mindeddig. Az ipolyinfo.com megtudta azt is, hogy a társaságnál a teljes magyarországi érdekeltség átszervezése is szóba került.

Csak a tulajdonos változott, az előállított termékek továbbra is az egészségügy számára készültek azok után is, hogy az 1999 óta működött amerikai hátterű Tredegar Industries Inc. eladta rétsági üzemét a brazil érdekeltségű Fitesa Hungary KFT. számára. Az új tulajdonos 2020-ban jelentette be a változást, rövid ideig tartó működés után néhány hete közölték belső körben, hogy befejezik a termelést.

A cég ügyvezetője jelenleg nem áll rendelkezésre – ezt tudatta a gyár személyzeti munkatársa. Kalász Edina pénteken délelőtti megkeresésünkre azt mondta: jövő héten közleményt fog kiadni a társaság a munkavállalókat érintő további döntésekről.

Az ipolyinfo.com megtudta, hogy a Fitesa Hungary KFT. gondoskodni kíván munkatársainak jövőjéről azzal, hogy hamarosan állásbörzét szervez, és a térségi foglalkoztatók bevonásával mutatja be számukra a lakóhelyük közelében elérhető álláslehetőségeket.

A Fitesa csoport világszerte összesen 400 dolgozót foglalkoztat.

FRISSÍTÉS

2024. január 31.

Kalász Edina levélben kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy munkatársunkkal folytatott telefonos beszélgetésekor ő nem mondta azt, hogy az ügyvezető nem érhető el, és csak a következő héten adnak tájékoztatást. Kérésének helyet adva tájékoztatjuk jelen sorokkal olvasóinkat.

A Fitesa ezzel együtt későbbi időpontra tájékoztatást ígért a gyárbezárás részleteiről, valamint a munkavállalóik számára kínált további lehetőségekről.