Hirdetések

Bővíteni, és korszerűsíteni kellene a térfigyelő kamerarendszert Salgótarjánban – mondta a város egyik önkormányzati képviselője a helyi közgyűlésen. Turcsány László szerint Salgótarján több utcájában is fontos, hogy növeljék a közbiztonság érzetét. Mint mondta: ha fejlesztené a térfigyelő hálózatot az önkormányzat, azzal sokat segíthetne a rendőröknek is.

A térfigyelő rendszer Turcsány szerint elavult, ki kellene cserélni korszerűbbre. A képviselő kiemelte, hogy az ő körzetében több utcában is bővíteni szükséges a kamerák számát, többek között a Jónás telepen, és Zagyvarónán is. Nem csak a bűncselekmények miatt fontos a technikai hálózat, néhány hét alatt több helyen is új illegálisan szemétlerakatokat fedeztek fel, szerinte a kamerák elvezethetik a rendőröket a tettesekhez, ha felvétel készül róluk.

Turcsány László korábban már azt is mondta, hogy a Szögverő utca a helyiek szerint egy elosztóhellyé nőtte ki magát. Ekkor a környékre már kiemelt figyelemmel volt a város vezetése, két egymás melletti villanyoszlopon összesen három térfigyelő kamerát helyeztek el. Az egyik a Jónásch körútra néz, a másik kettő a Határ út és a Szögverő utca forgalmát figyeli.