Hirdetések

Ritka vihart kavar a Rétságra várható új élelmiszerdiszkont ügye. Újabb fordult történt az egyszerűnek tűnő építkezés körül, mert a beruházó szerint szó sincs arról, amit Mezőfi Zoltán polgármester néhány hete a Megafon rádiónak nyilatkozott. Nem csak az engedélyek hiányoznak, a leendő márka letelepedése sem vált még biztossá.

Most már polgármesterként is ki tudja mondani, ami eddig a városban csak pletyka volt: a Penny Market jöhet Rétságra – mondta január elején Mezőfi Zoltán polgármester a Megafon rádió számára adott hosszú interjújában. A városvezető szerint az építkezés lényegi akadálya legutóbb egy út megépítése volt, amely a 2-es útról ágazna ki, azonban annak engedélyeztetése hosszúra nyúlt, ezért nem tudták korábban megvalósítani az üzletház építését sem.

Mezőfi az adásban arról beszélt, hogy az interjút követően napokon belül megkezdik az útépítést, azonban ez nem történt meg. A polgármester később az ipolyinfo.com-nak mondta el, hogy rossz lett az idő, télies fagyok érkeztek, ezért a kivitelező sem dolgozik. Akkor már úgy látta, hogy magától értetődően, amint enyhül az időjárás, biztosan megkezdik az útépítést.

Közben az ipolyinfo.com megtudta azt is, hogy a polgármester által bejelentett Penny Market érkezése mégsem biztos: a befektető Vabi Hungária KFT. ügyvezetője szerint attól még nagyon távol vannak, hogy márkanevek jöjjenek szóba.

Messze nem ott tart ez a dolog! Itt a név fel sem merült. Ez még nincs eldöntve. Nem is ők [a Penny Market – a szerk.] a beruházók, semmi közük az egészhez. Még egyébként is engedélyezés alatt vannak az út, meg az egyéb hozzá tartozó infrastrukútra

– közölte hírportálunkkal Brezvai Imre ügyvezető. Azt ő sem tudta megmondani, hogy az első kapavágás – ami esetükben a 2-es úthoz kapcsolódó bekötőút építését jelenti – mikor valósulhat meg.