Hirdetések

Már az is eredmény, hogy a baloldali pártok alkotta szövetség nem esett szét Balassagyarmaton – Gyenes Szilárd ellenzéki önkormányzati képviselő erről írt az interneten, aki mandátumának vége felé csalódottan állapította meg azt is, hogy nem vár változást a 2024-es önkormányzati választáson.

Még el sem kezdődött hivatalosan a 2024. évi önkormányzati választási kampány, a baloldali pártok együttese, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) számos médiafelületen közvetíti, hogy dacára vesztes pozíciójuknak, mégis legnagyobb eredményük, hogy képesek voltak együtt maradni négy és fél évig.

Tudjuk, nagyon várta a Fidesz, hogy belső ellentétek keletkezzenek, de mi 2019 – ben összefogtunk, azóta is együtt dolgozunk.

– írta március 10-én megfogalmazott internetes bejegyzésében Gyenes Szilárd, aki úgynevezett listás önkormányzati képviselőként, egyéni választókerületi képviselet nélkül jutott be 2019-ben a balassagyarmati városházára.

A baloldali SZAB tagjai 2020-ban egy hulladéklerakó előtt állva. (fotó: fb.com)

Nemrégiben még azt fejtegette, hogy szerinte nem fognak megváltozni a balassagyarmatiak néhány hónap alatt – utalva a közelgő önkormányzati választásokra, bizalomtól fogyatkozva. Ennek ellenére készül a SZAB, vagyis valószínűleg ismét megpróbálják együtt lecserélni a városvezetést. 2019-ben nem sikerült a tervük annak ellenére, hogy szinte minden ellenzéki párt összefogott a Csach Gábor vezette polgári szövetség ellen, amely már bejelentette idei választási csapatát.

Közben a Mi Hazánk is jelezte, hogy indítanak önkormányzati képviselőjelölt jelölteket, de az ígért bejelentési határidőt Dócs Dávid alelnök elhalasztotta. Utóbb úgy nyilatkozott: majd keresi a kapcsolatot a médiával, ha aktuális lesz.