default
Hirdetések

Milliárdos mértékű károkat okoztak országszerte a tavaly nyári extrém csapadékos időszakok, Balassagyarmaton is számos helyre riasztották a katasztrófavédelmet. Csak július és augusztus hónapokban két hazai biztosítónál 730 millió forint értékű kárt jelentettek be. Balassagyarmaton is több középület rongálódott meg.

Nem várható változás az idei időjárásban sem, a hirtelen lezúduló csapadék most is jellemző lehet, ahogyan azt egy tegnapi salgótarjáni példa is mutatja. Kelet-Nógrád városában akkora mértékű eső volt, hogy sárlavinát indított el. Egy autós elakadt emiatt a város utcájában, küszöbig érő sárban merült el.

Balassagyarmaton szerdán hozzákezdtek a városközponti vármegyeháza központi homlokzatának javításához, mert a tavalyi extrém esőzés bebizonyította, hogy időszerű munkálatokat kell elvégezni. Eddig csak jelentéktelennek tűnő vizesedéseket figyeltek meg a falakon, azonban a nyári melegben azok nyoma gyorsan eltűnt. Az utóbbi hetekben újra vizesedés és beázás nyomait figyelték meg az épület dísztermében.

Megkezdték a feltárt hibák javítását a balassagyarmati vármegyeháza tetején. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Huszár Péter alpolgármester az önkormányzat mint az épület tulajdonosa képviseletében az ipolyinfo.com-nak azt mondta: kívülről is látható problémák vannak, ezért szakembereket kértek fel annak kezelésére és megszüntetésére. A munkálatokat ezen a héten végzik el.