Hirdetések

A balassagyarmati Rózsa Balázs jó formában van, és rajthoz áll a 2024. évi Tour de Hongire országúti kerékpárversenyen. A tét egyre nagyobb, amihez minden évben egyre erősebb mezőny is jön. A hazai szervezésű esemény mércéjét idén is világsztárok teszik magasabbra.

A ProSeries kategóriás többnapos verseny májusban 8-án kezdődik: öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire.

A holland sprintersztár Dylan Groenewegen visszatér, a 34-szeres Tour de France-szakaszgyőztes Mark Cavendish és a háromszoros világbajnok Peter Sagan is Magyarországon fog versenyezni.

A Tour de Hongrie megmutatja Magyarországot a világnak. (fotó: Vanik Zoltán/tourdehongrie.hu)

A 20 csapat 120 versenyzője között 97 háromhetes szakaszgyőzelem, 21 felnőtt világbajnoki cím, két olimpiai bajnok és 14 magyar versenyző az előzetes névsorban – mindez együtt adja a Tour de Hongrie világszerte növekvő elismertségét.

A versenyzők listája a képre kattintva pdf formátumban is megnyílik. (forrás: tourdehongrie.hu)

A Nógrád vármegyeiek idén is izgulhatnak a tévék előtt Rózsa Balázs balassagyarmati versenyzőért, aki az Epronex csapat tagjaként hajt majd a sikerért. Balázs a Megafon rádiónak adott exkluzív interjúban árulta el, hogy az előzetes felkészülésekkel jobban áll mint gondolta, azonban realistán közelítve azt is hozzátette: ez is kevés a sikerhez, minden az adott pillanatban fog eldőlni.

Rózsa Balázs (j2) újabb meglepetést szeretne okozni az idei Tour de Hongrie-n. (fotó: teamepronex.com)

Balázs terve az lesz, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is kitűnne a mezőnyből időnként, amire a legmegfelelőbb alkalom rögtön az elején kínálkozik neki.

Az első két napot már kinéztem magamnak. Nagy valószínűséggel sprintbefutó lesz, ezért egy szökevény csoportból lehet bónusz másodperceket szerezni, amivel ugyanúgy esélyem nyílhatna arra, hogy ismételten felvegyem a legjobb magyar versenyzőnek járó trikót. Úgyhogy, ez értelemszerűen a terveim között szerepel. Valamint a kazincbarcikai befutónál is, illetve a másnapi rajtnál is próbálkozni fogok. Többször versenyeztünk már arrafelé, és vannak emlékeim azokról az etapokról. Aztán Karl Ádám révén csapatban is szeretnénk top10-es helyezéseket elérni. Ha ezek összejönnének, akkor elégedettek lehetünk.

Rózsa Balázs az Epronex csapat tagjaként hajt majd a 162-es rajtszámmal.