Hirdetések

A lakók kérésére épülnek parkolóhelyek Balassagyarmaton a Dózsa György utcai egykori kazánháznál – mondta Bárányné dr. Balázs Mária Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a városi televízióban. Közölte: lakossági fórumon vetették fel a témát, megvizsgálták a lehetőségeket és elkezdték a kivitelezést.

Bárányné dr. Balázs Mária felidézte, hogy az önkormányzat napirendjén van új városi parkolóhelyek kialakításának lehetősége, mert néhány év alatt nagy mértékben nőtt meg az autósok száma. Emlékeztetett: a hivatalos adatok szerint már minden második balassagyarmati lakónak van autója, ami néhány év alatt nagy ugrást jelent. Ez pedig szükségszerűen ad feladatot arra, hogy nekik parkolóhelyeket alakítsanak ki.

Az önkormányzati képviselő lakossági fórumot szervezett, amelyen az általa képviselt választókerületben lakók felvetésére kezdte kivizsgáltatni a lehetséges helyszíneket. Bárányné dr. Balázs Mária szerint az volt az elsődleges cél, hogy gyors megoldást adjanak az égető problémára.

Harminc autó parkolhat majd az új helyen. (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Bárányné dr. Balázs Mária közölte: az 500 négyzetméteres murvás parkolóban 30 autó fér el. A képviselő hozzátette: a bejáratnál súlykorlátozó táblát is elhelyeznek majd, mert azt szeretnék, hogy kizárólag személygépkocsik parkolhassanak, amit a társasházi lakók számára kívánnak biztosítani, buszokkal és teherautókkal ne lehessen behajtani a területre.

A megkezdődött munkálatok semmilyen növényzet eltávolításával nem járnak együtt, a tervek szerint május elejétől lesz használható az új parkoló.