Hirdetések

Átadták a Madárbarát tanösvényt, és fákat ültettek Balassagyarmaton a Játékvár Tagóvodában. A szülők mellett most a helyi vállalkozók is részt vettek a kezdeményezésben. Fákat, padokat, madáretetőket adományoztak az intézménynek.

A Föld napja alkalmából minden évben szépíti udvarát a balassagyarmati Játékvár Óvoda közössége. Idén több felajánlás is érkezett számukra, így újították meg az óvoda előtti kertet. Az intézmény már a Madárbarát Óvoda címet is megkapta, mert kiemelten foglalkoznak a természeti környezetben élő állatokkal, különösen a madarak megismertetésével: ezúttal ismeretterjesztő táblákat kihelyezésével törekednek arra, hogy a gyerekek könnyen tanulhassák meg, kik élnek a fákon. Mindezek mellett fákat, növényeket ültettek új virágládákba, amelyeket szintén felajánlásoknak köszönhetően kaptak.

Fákat ültettek a Játékvár Tagóvoda udvarán (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Balassagyarmat két vállalkozója is a kezdeményezés mellé állt, és támogatták az óvodát. Közösen ültették el a felajánlott fákat a gyermekekkel, ezzel is a környezettudatosságra nevelve őket, valamint cégeik munkatársait.

A Prysmian MKM Balassagyarmati Kábelgyár és a Delta Tech Kft. is fontosnak tartja az ügyet, és úgy gondolják, hogy elengedhetetlen a gyermekek óvodás korban történő megismertetése környezetükkel. Ezért is tartják jó kezdeményezésnek ezt a faültetési programot, hiszen a későbbiekben a most beültetett növényeket az óvodába járó gyermekek fogják nézni, gondozni nap mint nap.

Balassagyarmati cégek munkatársai is részt vettek a faültetési akcióban (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Oszman Ahmed, a Prysmian MKM Balassagyarmati Kábelgyár munkatársa elmondta: a természet, azon belül a növények nevelése és ápolása magától értetődő kell legyen, mert az ember számára azok adják az életet biztosító oxigént. Ha ezt már a gyerekek is tudják, azt remélhetjük, hogy felnőtt korban is ekként fogják megbecsülni környezetüket.