Hirdetések

A bontási munkákkal megkezdődött az új lakáskialakítási program Rétságon. Lakásépítésnek csak azért nem nevezzük, mert az épületek már állnak, csak a funkciójuk lesz más jövő évtől. A kivitelező azt ígéri, mindegyik ingatlant egyedi kialakítással kínálnak. Látványterveket is kaptunk, megmutatjuk!

Hirdetések

78 millió forintért megvette egy vállalkozó az egykori rétsági laktanya két, jelen állapotában használhatatlan épületét, amelyekből lakásokat alakít ki, erről nemrégiben írtunk az ipolyinfo.com olvasóinak. A városi önkormányzat egyik képviselője azt mondta, hogy eladó ingatlanokat nem lehet találni, ha egy hirdetés megjelenik, azonnal lecsapnak rá a vevők.

Bakó Mónika azt is elmondta: sokáig próbáltak jó megoldást keresni a rájuk maradt hatalmas területű laktanya hasznosítására, és szerinte jól döntöttek, hogy két épület eladásával a piac által igényelt funkciót tölthetik be. A DM Concept 2020 KFT. miután megvette a területen álló, összesen 4000 négyzetméter ingatlant, azt vállalta, hogy 63 lakást alakít ki benne, amiket 2023 év végéig átadnak.

Varga Dóra, a DM Concept 2020 KFT. stratégiai vezetője szerint Nógrád megye nyugati részén, különösen Rétságon égetően fontos a lakásépítés, mert hamarosan ki lehet tenni a megtelt táblát, ha nem lép a település. A város esetében az egyik legjobb döntés, hogy az önkormányzati képviselők partnerek a laktanya funkcióváltó hasznosításában.

Varga Dóra stratégiai vezető: az átadások végső határideje 2023. decembere. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Varga Dóra látványterveket is bemutatott nekünk, és közben azt részletezte, hogy a kisebb és nagyobb lakások mindegyike más-más kialakítású, ezért egyediek lesznek. A legkisebb 33 négyzetméteres, a legnagyobb több mint 100 négyzetméter alapterületű.

Kiemelte: többen is hozzájuthatnak majd a lenyűgöző Börzsöny panorámájához, amihez a nyugati fekvésű lakásokat megvásárlók ingyenes grandiózus Naplementét is kapnak.

Mennyit ér a szép kilátás a Börzsönyre? (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Hozzátette: a két épületet most szerkezetig bontják vissza, és teljesen új gépészetet és új köntöst kapnak. A lakások értékesítése még nem kezdődött el, de az átadások ettől függetlenül is 2023 decemberéig meg kell történjenek, mert erre szerződésben vállaltak garanciát.