Hirdetések

Ma még bróker-ügyként emlegetik, de valószínűleg heteken belül világossá válhat, mi lesz a pontos vád az ellen a bróker ellen, aki egyelőre tisztázatlan módszerekkel kezelte több balassagyarmati vállalkozó pénzét. Kedd délelőtti információnk szerint tovább nőhet a vélt károsultak köre.

Nem csak a vállalkozók, hanem a pénzüket használó bróker is balassagyarmati, és azt bizalmi alapon kezelte – ezt mondta az egyik károsult az ipolyinfo.com-nak a ma napközben kiadott hírünket követően. A magát megnevezni nem kívánó informátorunk szerint a város határain túlra nyúlik azok köre, akik részt vettek a bróker által kínált lehetőség kihasználásában. Azonban arról nem kívánt beszélni, hogy milyen körülmények között adtak a brókernek pénzt és abból hogyan reméltek hasznot. Mai ismereteink szerint a vállalkozóktól átvett összeg meghaladja az 1 milliárd forintot.

Megtudtuk, hogy a vállalkozók pénzét kezelő férfi balassagyarmati lakos, aki az egyik kapitányságra önként sétált be feladni magát, megelőzve ezzel a vélt károsultak jogi lépését, amely feltehetőleg súlyosabbá tette volna a bróker helyzetét a nyomozás és a későbbi tárgyalások során.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ipolyinfo.com kérdésére azt közölte:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya az esettel összefüggésben büntetőeljárást rendelt el. A nyomozás érdekeire való tekintettel egyéb információt jelenleg nem áll módunkban kiadni.