Hirdetések

A Megafon hírműsorában Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere azt közölte, hogy rendelkezésre áll minden alapvető engedély a városi kórház fűtését és melegvizét előállító helyi erőmű működési többletkapacitásának hasznosítására. A terv szerint a szomszédos idősek otthonában igénybe vennék az olcsón előállított kihasználatlan többletet, ennek megvalósítására fontos lépés történt.

Hirdetések

Balassagyarmat városi önkormányzata nemrégiben döntött arról, hogy a gazdasági válságban megdrágult energiaárak miatt alternatív fűtési lehetőséget használna ki egyik önkormányzati intézményében. A testületi szándékot képviselve a polgármester tárgyalásokat folytatott, azok eredményeképpen megkezdődhet a pályázat kiírása a Biohő KFT. által szolgáltatott, a gázhoz képest olcsóbb távfűtés átviteli rendszerének tervezésére – jelentette be Csach Gábor a Megafon rádióban. A tervezés a későbbi közbeszerzési eljárás adatainak pontos meghatározását is segíti. A teljes eljárást követően nyáron köthetik össze a Biohő KFT. erőműjét a városi önkormányzat működtetésében lévő, szomszédos Szent Erzsébet Idősek Otthonával.

A polgármester azt mondta:

A következő fűtési szezonnál már egy lényegesen olcsóbb alternatíva valósul meg. Egy akadály van, hogy egyelőre a működtetésben még nem tudunk szerződni, mert a kórház és a Biohő KFT. közötti 15 éves működtetési szerződés éppen jövő nyáron jár le.

Csach Gábor szerint ez nem akadályozza a rendszer bővítését, ezért az önkormányzat beruházásában gördülékenyen fog haladni a kivitelezés. Ezt erősítette meg érdeklődésünkre az érintett Biohő KFT. ügyvezetője is. Kéri László azt mondta: tény, hogy néhány hónap múlva lejár az a hosszú távú megállapodás, amely alapján eddig az általa irányított társaság biztosította az energiaellátást. Közölte: bízik abban, hogy jó kezekben lesz a szolgáltatás a jövőben is, ebben továbbra is partner kíván lenni a Biohő. Azonban arról nem tudott információt adni, hogy a továbbműködtetéshez szükséges adminisztratív folyamat hogy áll december elején.