Hirdetések

Néhány hete Balassagyarmaton lépett fel Horányi Juli énekesnő, akit két zenésztársa kísért a színpadon. Az eseményről az ipolyinfo.com a helyszínről tudósított, ahol a közönség utolsó soraiból is feltűnt az egyik zenész szokatlan magatartása, erről is írtunk egyik cikkünkben. Az érintett egyik ismerőse írt nekünk levelet.

Úgy tűnik, a közönséggel együtt sem láttuk jól Horányi Juli balassagyarmati koncertjét, amelyen az egyik dal közben a dobos inkább a telefonjával foglalkozott. Látványos magatartása több nézőből is felszisszenést váltott ki.

A dobos akkor vette elő a zsebéből a készüléket, amikor Juli azt mondta: a következő dalt a billenytűs kollégával ketten adják elő, dob nélkül. Majd később, a koncert vége felé is hasonló jelenet volt látható, az utolsó szám végén is telefonját használva lépett előre, így hajoltak meg az együttes tagjai.

A hír megjelenése után a dobos egyik ismerőse írt nekünk, Héra Dániel szavait rövidítés nélkül közöljük.

Mindenek előtt a zenész kollégák nevében is köszönöm, hogy a portáljukon beszámolnak a helyi kulturális élet eseményeiről – mert sajnos országosan egyre kevesebb teret kapnak ezek a dolgok.
A lenti linken található rövid cikk kapcsán szeretnék segíteni háttérinformációkkal Horányi Juli dobosával kapcsolatosan.
A hazai zenei kultúrában nem egyedi eset, hogy helyettesítő, vagy session-zenészek érkeznek egy-egy előadóval, akik egy adott koncertre vagy turnéra segítik ki a zenészt, vagy zenekart.
Mivel az adott zenészek több projektben is részt vesznek – és nem egy alkalommal csak besegítenek egy-egy előadásban – így általában kottából zenélnek.
Hasonlóan az esküvői, vagy gyülekezeti zenekarokhoz, a legtöbb session-zenész már nem papíralapon viszi magával a kottáját, hanem tableten, ipaden, vagy éppen iPhone-on.
Sajnos ez félreértésre adhat okot, mert a közönség nem egyértelműen arra asszociál, hogy a session tag éppen átnézi 2 dal között a hátralevő dalok kottáit, vagy akár beállítja a fülmonitorában a keverési arányokat.
Ezt a levelet azért tartottam fontosnak elküldeni Önnek, hogy a modern technológiák nyújtotta segítségek ne okozzanak félreértést Önnek, vagy a nézőknek – mert semmilyen sértő szándék nincs mögötte.
Amennyiben Ön is úgy látja, hogy ezekkel az információkkal frissülve a cikk tartalmát is frissíteni szeretné, azt mindenkori zenész kollégáim nevében is hálásan köszönöm.
Az illető kollega egyébként jó barátom, de menedzsmenti / zenekari viszony nem fűz minket egymáshoz, csak segíteni szerettem volna, hogy a hasonló félreértések ne szüljenek feszültséget a jövőben.
Köszönöm még egyszer a munkáját és erőt, jó egészséget kívánok hozzá a továbbiakban is.