Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Másodszor is igyekszik eltüntetni a múltat Győri János; ezúttal annak nyomait, hogy ő valaha is a Momentum színében indult politikusként. A balassagyarmati Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) önkormányzati képviselő-jelöltje először tagadta a tényt, majd a tagadást törölte. Közben a baloldali polgármesterjelölt kommunistázik.

Kikérte magának, sosem volt Momentumos Győri János – ezt ő állította abban az internetes bejegyzésben, amit ma már senki sem tud elolvasni, mert azt inkább letörölte onnan. A SZAB önkormányzati képviselő-jelöltje már másodszor próbált eltüntetni neki kínos megjelenéseket. Ezúttal azon háborodott fel, hogy kiderült, a 2019-es választásokon a Momentum jelöltjeként indult megyei önkormányzati tagságért, de végül nem jutott be.

Ez az a bejegyzés, amit hamar törölt Győri János. (kép: fb.com)

Győri János Momentumos szerepét a párt vármegyei önkormányzati képviselője, Papp-Gyuris Dóra sem tagadta, akitől többek között azt is megtudtuk, hogy azóta már történtek változások, Győri az ezévi választási listán már nem fog szerepelni. Hogy miért tartotta fontosnak a Momentum a Nógrádon belüli változtatásokat, arra nem adott választ Papp-Gyuris Dóra.

Tipikus kommunista tempó: a múltat végképp eltörölni.

– ezt már Gyenes Szilárd a baloldali SZAB polgármester-jelöltje reagálta arra, hogy a Gyarmati Hírek 2021-ben megjelent egyik cikkét nem találta meg az internetes archívumban, amelyben Huszár Péter alpolgármester azt nyilatkozza: számos ügyben nem ért egyet az ellenzékkel, de a szemétszedési akcióban azonos hullámhosszon vannak.

Gyenes szerint az újság szerkesztősége igyekszik eltüntetni azt, ami a baloldalnak kedvezhet. Azonban a lap archívumában 2023 nyaráig lehet keresni, korábbi cikkek egyáltalán nincsenek. Megkeresésünkre Szilágyi Norbert, az újság főszerkesztője elmondta, hogy nem bérelnek nagy kapacitású szervert a megjelenő cikkek tárolására, ezért időnként törlik a korábbi anyagokat. Szilágyi közölte: a Gyarmati Hírek megjelenik nyomtatásban, minden háztartás postaládájába eljuttatják, de ha valakinek nincs meg, megkeresheti a példányokat többek között a városi könyvtárban. Hozzátette: ha Gyenes úr kéri, szívesen elküldi neki a szerkesztőség a hiányolt cikket.

Győri János a Momentum megyei listás jelöltjeként 2019-ben. (kép: valasztas.hu)

Kérdéseket tettünk fel Gyenes Szilárdnak, aki szerint a múlt eltüntetése tipikus kommunista tempó. A Gyenes-féle kommunistázás nem csak Győri miatt, hanem más szövetségesei számára is érzékeny megjegyzés lehet: az egykori kommunista párt balassagyarmati alapszervezetének elnöke is volt Lombos István önkormányzati képviselő, aki idén befejezi aktív önkormányzati politizálását. Terve szerint, ha nyer a SZAB, akkor esetleg egy bizottsági tagságot majd elfogad. A kommunista párt, az egykori MSZMP szécsényi munkatársa volt Borenszki Ervin is, aki idén Lombos választókerületében indul a SZAB színében.

Május 10-én feltett kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz Gyenes Szilárdtól.

Hirdetések