Hirdetések

Tegnap késő délután kapott üzenetet Balassagyarmat polgármestere a város gázvásárlási igényére. Csach Gábor a városi televízió által közvetített önkormányzati ülésen ismertette a szerződésre ajánlott árat. Azt mondta: jobb a helyzet, mint azt várta.

Hirdetések

Korábban több település összefogásával próbált a nógrádi város kedvezményes áron hozzájutni az energiához, azonban a kapott díjszabás érvényesítéséhez egyhangú jóváhagyás kellett volna, ami végül nem történt meg. Csach Gábor polgármester akkor azt mondta, hogy a bizonytalan helyzetben nem lehet tudni, hogy rosszabb vagy jobb árat kap majd Balassagyarmat az önkormányzati ingatlanok gázzal történő ellátására.

A város vezetése ma kora délután kezdte meg szeptemberi képviselő-testületi ülését, amelyen napirend előtt a polgármester azt mondta:

Tegnap délután kaptam üzenetet arról, hogy a hat intézményünk számára igényelt gázt köbméterenként 935 forint +áfa áron kaphatjuk meg egy hónapig. Jobb helyzetet teremt ez, mint amit eddig reméltünk, még akkor is, ha csak egy hónapra.

Az energiaválság miatt Balassagyarmat néhány hete arról is döntött, hogy egyes intézmények épületeit ideiglenesen bezárják, és másik helyen folytatják a működtetésüket, ha azt tehetik.

Mára újabb javaslatot készített elő az önkormányzat: a kórház fűtését ellátó Biohő KFT. biomassza fűtőművének meglévő többletkapacitását kívánják hasznosítani több önkormányzati intézményben is; a biomassza fűtés akár háromnegyeddel is olcsóbb lehet a gázhoz képest. A témáról cikkünk megjelenésekor tárgyal a testület, a döntésről később beszámolunk.